Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд може да бъде резервен пилот на Макларън

Хайдфелд може да бъде резервен пилот на Макларън

34
0

Според последни слухове изглежда, че Ник Хайдфелд може да акостира в тима на Макларън през 2010 година.

Преди Михаел Шумахер да бъде потвърден за пилот на Мерцедес GP, Хайдфелд бе сред основните фаворити за титулярно място в този отбор. Той бе свързван и с отборите на Макларън и Заубер, където вече също няма свободно място. Дори Рено не изглежда особена възможност, тъй като французите вероятно ще предпочетат плащащия си да кара Витали Петров.

В края на миналата седмица изглеждаше почти сигурно, че Хайдфелд ще стане резервен пилот на Мерцедес GP, докато тази седмица Мартин Уитмарш не подсказа, че съществува аналогична опция и в Макларън.

Така британецът, който присъства в понеделник на събитието на Мерцедес, разкри, че Хайдфелд първоначално е бил фаворит за мястото до Люис Хамилтън: „Ние много уважаваме Ник и сме изненадани, че в немските медии вероятно не е толкова популярен.

Междувременно досегашният резервен пилот Педро де ла Роса ще кара за тима на Заубер, докато Гари Пафет има ангажименти и към Немския шампионат за туристически автомобили, като се говори, че няма да може да присъства на всяка Гран при през 2010 година. Именно това засилва спекулациите, че Макларън ще се нуждаят от по-сериозен резервен пилот.