Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Най-важното е да сме на ниво като отбор

Хайдфелд: Най-важното е да сме на ниво като отбор

42
0
Ник Хайдфелд,Рено

Ник Хайдфелд за очакванията си преди Гран при на Канада.

– Спечели още 4 точки за тима в Монако – какво е виждането ти за последната надпревара?

– Отидохме в Монако, очаквайки далеч повече от уикенда. Предвиждахме значително по-добро представяне и още повече точки – мислехме, че ще сме силни там. Аз лично чувствам, че научихме повече за автомобила, а това е положително. Изводите от там ще са ни безкрайно полезни в Канада, за да отидем като цяло на едно по-високо ниво.

– Доста се дискутираше въпросът колко трябва да се подобри скоростта на екипа в квалификации. Това ли е според теб основната пречка за печелене на повече точки в момента?

– Всъщност това е аспектът, върху който аз се съсредоточавам най-много, целта е да максимизираме потенциала си. Ако погледнете представянията ми в надпреварите, то те са възможно най-добри – според мен. В Монако обаче не можеш да се възползваш от състезателното си темпо, ако не си бил на ниво в квалификацията. Знаем колко е важно подреждането на стартовата решетка на всички писти от F1.

– Трасето в Канада е различно от предишното – дълги прави, бавни и тесни завои – какъв ще е подходът ти към него?

– Канадската писта не е толкова уникална, колкото тази в Монако, но е със свой собствен характер. Има бавни шикани и бързи прави, така че се кара по съвсем различен начин от миналия старт. Ние по принцип имаме добра скорост на правите, което би трябвало да ни помогне.

– Качвал си се на подиума в Канада преди, очакваш ли завръщането там?

– Нямам търпение за всяко състезание, но това е особено специално за мен, защото съм бил втори там. Самата надпревара е уникална. Монреал е голям град и вероятно е единственото населено място, където хората живеят по невероятен начин заедно със спорта в продължение на цяла седмица. Има какво ли не, подкрепата е наистина фантастична. Такива неща не се случват всеки ден.

– В момента си шести в класирането при пилотите – това представлява ли лична мотивация за теб да си на ниво във всеки отделен старт?

– Това бе личната ми цел за последните две състезания и е прекрасно, че изпълних краткосрочния си план. В момента съм пред Нико [Розберг] и Фелипе [Маса], така че да, имам мотивация да продължавам да се представям на ниво и да печеля точки, за да остана напред в подреждането. Доста далеч съм от Фернандо [Алонсо] и петото място, но сезонът е дълъг и целта ми е да вървя напред. По-важното е обаче да продължаваме да разбираме и развиваме автомобила, за да се подобрява представянето ни като цяло, като отбор. Когато това е налице, шансът да се печелят точки е далеч по-голям.