Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд наказан, Барикело глобен

Хайдфелд наказан, Барикело глобен

32
0

Ник Хайдфелд (BMW Заубер) бе наказан след вчерашната квалификация с преместване три позиции назад на стартовата решетка заради това, че попречил на Рубенс Барикело (Хонда) в първата част на тренировката за място на грида. При инцидента бразилецът настигна колегата си точно когато пилотът на BMW влизаше в пита. Входът там бе една от най-обсъжданите теми през уикенда, като няколко състезатели отбелязаха, че нещо подобно може да се случи. Самият Барикело пък бе глобен 10 000 евро заради това, че не използвал зоната за намаляване на скоростта, след като бе забавен от Хайдфелд.
Германецът не бе доволен от наказанието и категорично заяви, че е направил всичко по силите си, за да не пречи на пилота на Хонда. Той се оплака също така, че GPS-ът не работел като хората и съответно нямал информация за местоположението на съперниците си по пистата или получавал грешни данни.
Не съм съгласен, но няма какво да направя. Просто ме е яд, защото още от началото на състезателния уикенд беше очевидно, че ще има проблеми с влизането и излизането от питлейна. Нямам представа защо това не е било обмислено достатъчно – каза Хайдфелд.
Ник бе с шесто време в третата част на квалификацията, но вследствие на санкцията ще се нареди девети на стартовата решетка. Това праща Себастиан Фетел (Торо Росо), Тимо Глок (Тойота) и Нико Розберг (Уилямс) с по една позиция напред.