Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Накрая беше чист хазарт

Хайдфелд: Накрая беше чист хазарт

35
0

Ник Хайдфелд бе един от най-щастливите пилоти след Гран при на Белгия, като състезателят на BMW Заубер спечели трета позиция в резултат на хаотичния финал на надпреварата.

От отбора решиха да извикат Хайдфелд в бокса за гуми Интермедиа две обиколки преди финала. Това бе доста рисковано решение, което обаче свърши отлична работа. Накрая Хайдфелд бе много по-бърз от конкуренти си и въпреки че загуби доста позиции по време на влизането си в бокса,германецът бързо си проби път до третото място. Самият Ник призна,че това е било повече от рисков ход.

„Това бе решение тип „всичко или нищо” – казва Хайдфелд. „Бях заседнал зад няколко коли през по-голямата част от надпреварата, като ми се наложи да спра за втори път по-рано от някои от тях, включително и Фетел и Роберт.”

„Когато започна да прикапва, си помислих за поемане на риск и слагане на Интермедиа. Тимът ме извика отново и всичко мина идеално.”

„Когато излязох отново, а те ми казаха, че ми остават само две обиколки, не можех да видя никой пред себе си. Другите обаче се движеха толкова бавно, че аз изпреварих няколко от тях в последния тур.”

„Последната кола, която изпреварих в десетата обиколка, спря доста интензивно. Почти излязох в тревата при всичката тази вода, но успях да се задържа. Може би не бе много умно, но всичко мина, а състезанието бе отлично.”

Състезанието за Хайдфелд изглеждаше приключило още на старта, когато Хейки Ковалайнен се удари в него, заради което и двамата загубиха по няколко позиции. Германецът обаче успя да се реабилитира и си върна няколко позиции.