Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд оглави класирането на Херес

Хайдфелд оглави класирането на Херес

61
0

Ник Хайдфелд се оказа най-бързият пилот на дъжд в последния ден тестове на испанската писта Херес.
###
Ник Хайдфелд се оказа най-бързият пилот на дъжд в последния ден тестове на испанската писта Херес. Той оглави класирането с време 1:29.486.
През целия ден спираше и започваше да вали отново, но по-голямата част от пилотите изпълниха програмата си за деня.
Хайдфелд се съсредоточи върху настройките на колата и работата на тракшън контрола като първоначално изпробваше гуми за екстремни условия, а после се прехвърли на стандартни гуми за мокро. Същевременно тест пилотът на BMW Тимо Глок постигна трето време. Към обяд целият екип опакова оборудването и замина за Барселона, където ще тества през следващата седмица.
Представянето на Уилямс отново бе доста окуражаващо след като Алекс Вурц с FW29 даде второ за деня време (1:30.051). Съотборникът му Нико Розберг имаше малко по-разочароващ ден след като още сутрината спря на път за бокса. В крайна сметка остана на шеста позиция.
Кими Райконен с F2007 се класира четвърти, само на няколко стотни преди Рубенс Барикело от Хонда. Бразилецът бе сред пилотите, които имаха проблеми и още сутринта спря на пистата, най-вероятно заради механичен проблем.
За Дейвид Култард и Марк Уебър трудностите с RB3 продължиха. Около обяд, класиралият се впоследствие десети шотландец, излезе от пистата. Малко по-късно болидите и на двамата пилоти от Ред Бул спряха по средата на трасето. Освен това Уебър пак имаше проблем със седалката в болида си.
Педро де ла Роса и Фернандо Алонсо от Макларън останаха съответно на 12-та и 13-та позиция. Световният шампион направи едва 9 обиколки и си тръгна от Херес още сутринта.
Марко Андрети и през този ден тества за Хонда, но в края отново бе последен.
От Рено пък решиха, че няма почти никакъв смисъл да остават на мокра писта и си тръгнаха още сутринта, спестявайки няколко чифта гуми.