Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд първи при променливи условия в третата тренировка

Хайдфелд първи при променливи условия в третата тренировка

58
0

Ник Хайдфелд от екипа на BMW записа най-добро време в последната свободна тренировка преди квалификацията днес. На второ място се нареди Хейки Ковалайнен (Макларън), а трети остана двукратният световен шампион Фернандо Алонсо (Рено).
Както сме свикнали и в предишните години, така и сега времето в Ардените се оказа трудно за прогнозиране. Условията на пистата се променят с минути, а не особено високите температури и дъждът са нещо обичайно. Пилотите започнаха сесията на мокра писта като трасето постепенно започна да изсъхва и с това времената да се подобряват.
Претендентите за титлата Люис Хамилтън (Макларън) и Фелипе Маса (Ферари) завършиха тренировката на четвърто и пето място. Съотборникът на Маса, световният шампион Кими Райконен пък се класира седми. Пилотите на Ферари се появиха на пистата едва когато тя започна да изсъхва. Райконен излезе на трасето 20 минути преди края, а Маса пък чака почти докрай и излезе 8 минути преди изтичането на определения за сесията час. Много е вероятно след двете поредни повреди от Ферари да щадят своите силови агрегати.