Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд първи в последната тренировка

Хайдфелд първи в последната тренировка

31
0

Ник Хайдфелд от екипа на BMW Sauber записа първо време след последната свободна тренировка преди квалификацията. Зад него се наредиха пилота на Ред Бул Дейвид Култард и местния любимец Фернандо Алонсо с Рено.
Последните 60 минути протекоха при отлични условия. Температурата на въздуха бе 23 градуса, а заради натрупаната вчера гума на пистата трасето бе значително по-добро, което можеше да се види и от значително по-малкото грешки на пилотите.
Хайдфелд постигна най-добро време от 1:21.269 мин. малко преди края на сесията, като изпревари с почти 0.2 сек Дейвид Култард и с 0.330 сек Фернандо Алонсо. На четвърта позиция с разлика от 0.448 сек остана съотборника на Хайдфелд, Роберт Кубица.
Интересното в случая бе, че първите 16 пилота дадоха времена с разлика в рамките на една секунда, което може да се обясни и с тестовете на това трасе през миналата седмица. Пилотите на Ферари се класираха на девето (Маса) и 13-то място (Райконен), докато колегите им от Макларън заеха 11-а (Хамилтън) и 15-а позиция (Ковалайнен).
Времената от тази тренировка обаче не са особено показателни заради различните програми, по които пилотите караха.