Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Показахме, че можем се борим с лидерите

Хайдфелд: Показахме, че можем се борим с лидерите

33
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд остана много доволен от третото си място в Гран при на Малайзия, с което записа второто поредно и общо стотно класиране на подиума за болид на Рено във Формула 1.

Пилотът стартира отлично и излезе на втора позиция, но беше забавен в бокса от своите механици. В крайна сметка той успя да заеме последното място на почетната стълбичка след битката между Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, от която и двамата загубиха. За последен път германецът се класира сред първите трима в Малайзия през 2009 г.

– Стартът беше фантастичен, много се забавлявах. Борех се със Себ, който ме виждаше в огледалата си. Дадох най-доброто от себе си, но той беше малко по-бърз. Загубих няколко позиции след първото спиране, но се видя, че имаме много добро темпо и можем да се борим с болидите в челото. Имах късмет с инцидента на Фернандо и беше забавно да се боря с Люис. В края Марк беше близо, но имах нужната скорост да остана пред него. Първият ми подиум с Рено е голяма стъпка за мен през годината, каза Хайдфелд.

Изпълнителният директор на екипа Ерик Булие обясни, че всичко е вървяло по план за тима.

– Беше тежко състезание с много питстопове и промени в стратегията, но като отбор реагирахме много добре. Доволни сме от представянето на Ник, това е нашата награда след трудното начало на уикенда. Неприятно е да загубиш втория си автомобил по-малко от 10 обиколки преди финала. Няма съмнение, че сме бързи, но не толкова, че да спечелим състезание. Трябва да натиснем повече в развитието си, смята французинът.