Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Роберт, третото място е и твое!

Хайдфелд: Роберт, третото място е и твое!

29
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд изпрати отворено писмо на възстановяващия се Роберт Кубица, в което казва, че третото му място в Гран при на Малайзия принадлежи и на поляка. Немският пилот зае мястото на колегата си, претърпял тежка катастрофа в рали след първата серия зимни тестове.

Скъпи Роберт, видя ли това? Сложих логото ти отпред на каската си и полския флаг отстрани. Исках да ги видиш и да знаеш, че мисля за теб. Исках да покажа и на феновете ти, че си част от Формула 1 и от този отбор. Това трето място е и твое! По време на надпреварата често се сещах за теб. Щастие нахлу в съзнанието ми, когато пресякох финалната линия – се казва в писмото на Хайдфелд, публикувано на официалния му уебсайт и в немския Билд.

Германецът желае в края бързо възстановяване на Кубица. Той бе категоричен в началото на сезона, че не е имал желание да си намира място в Гран при заради нещастието на свой колега. Факт е също така, че отборът на Рено и настоящата кола R31 бяха изградени около Роберт, но в първите два старта Виталий Петров и Хайдфелд спечелиха подиуми, което дава надежда на тима и за останалата част от състезателната година.