Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд със специален шлем за домашната си Гран при

Хайдфелд със специален шлем за домашната си Гран при

32
0

Последното състезание на Нюрбургринг през 2007-ма бе изпълнено с много емоции за Ник Хайдфелд, който след стълкновения на пистата със сънародника си Ралф Шумахер и съотборника си Роберт Кубица успя да закара своето БМВ до финала на шеста позиция.

Нюрбургринг е и трасето, на което Хайдфелд спечели и първия си полпозишън през 2005-та за тима на Уилямс. Тази година той смята да се появи в домашната си Гран при с нов шлем.

„Много мои фенове и членове на фен-клуба ми традиционно посещават домашното ми състезание. Това е нещо, което е наистина много приятно за мен и ми дава допълнителна доза мотивация. Затова отново ще участвам в домашното си състезание с нова каска със специален дизайн. Тази година тя бе създадена от мой фен на уебсайта ми и ще ми бъде презентирана непосредствено преди първите свободни тренировки в петък.

Имам много щастливи спомени от Нюрбургринг – ходил съм много пъти там заедно с моите родители като дете, тъй като пистата е само на час от родния ми град Мьонхенгладбах. Там съм карал и колело, а също така това е и мястото, на което за първи път подкарах картинг с помощта на гума, увита с одеяло зад гърба ми, която ми помагаше да стигам педалите“, каза Хайдфелд.