Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд сменя Де ла Роса

Хайдфелд сменя Де ла Роса

42
0

Ник Хайдфелд ще замени Педро де ла Роса в тима на Заубер във Формула 1, съобщиха официално от екипа. Промяната влиза в сила незабавно и немският пилот ще е зад волана на С29 още следващия уикенд за Гран при на Сингапур.

– Това бе трудно за взимане решение от мен като шеф на отбора – призна Петер Заубер. – Искам да благодаря на Педро за професионализма. Ник пък познаваме наистина много добре и той ще ни помогне да преценим още по-точно потенциала на колата ни.

Самият Де ла Роса каза, че е изненадан от решението, но ще го уважи и пожелава всичко най-добро и късмет на тима за останалата част от сезон 2010 г. Испанецът допълни, че все още има намерение да се състезава и догодина.

– Нямам абсолютно никакво търпение да се състезавам отново с добър болид във Формула 1 от Сингапур нататък. След последния месец съм по-мотивиран от всякога. За мен [подписването със Заубер] е като завръщане вкъщи, тъй като съм карал за отбора от Хинвил седем години. Това трябва да ми помогне да свикна възможно най-бързо с автомобила. Искам да благодаря на Петер Заубер за вярата му в мен – бе пък коментарът на Хайдфелд.