Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Сутил е виновен за тъпия инцидент

Хайдфелд: Сутил е виновен за тъпия инцидент

46
0

С много работа BMW Заубер успяха да спечелят точка в Гран при на Сингапур, макар да се надяваха на повече с оглед на почти напълно ревизирания си автомобил. В екипа се надяват да се възползват от демонстрираните в квалификацията потенциал и скорост в оставащите до финала на шампионата три старта.

Точката записа в актива си Роберт Кубица.

– Извадих ужасен късмет със сейфти кара. Загубих няколко позиции, защото точно бях презаредил, когато излезе. На всичкото отгоре имахме проблеми с износването на гумите. Заради това последните 10-15 обиколки в края на всяка от състезателните серии бяха много бавни и трябваше да защитавам страшно упорито позицията си. Това е най-трудната точка, която съм печелил в живота си – бе обяснението на поляка.

Ник Хайдфелд стартира от питлейна, след като при техническия преглед колата му се оказа с по-ниско от допустимото тегло. Санкцията на стюардите бе да го пратят последен на грида, заради което екипът реши да смени двигателя и скоростната му кутия и да го пусне директно от пита. Отборът призна, че грешката с баласта е тяхна. Новият мотор пък бе 9-ият използван от германеца този сезон. Той обаче така и не успя да завърши състезанието заради катастрофа, която сложи на край на впечатляваща статистика за него: Ник бе финиширал в последните 34 състезания и бе класиран 42 поредни пъти.

– Според мен вината очевидно бе на Адриан Сутил – категоричен бе Хайдфелд. – Видях нещата от колата си, по-късно и на видеозапис. Беше се завъртял, след което просто си излезе на пистата, точно пред автомобила ми. Просто не може да правиш такова нещо. Нямах шанс да избегна удара. И макар шансовете ми за добро класиране да бяха малки, дразнещо е да не финиширам заради толкова тъп инцидент.