Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд тества странен нос

Хайдфелд тества странен нос

32
0

Времената на Ник Хайдфелд от вчерашния ден на тестовете не бяха особено впечатляващи, но това много вероятно се дължи и на забележителния нов нос, който германецът изпита със своя F1.08.
Формула 1 е виждала доста странни решения по отношение на аеродинамиката. Все пак по отношение на спойлерите и крилата изобретателността на дизайнерите изглежда безгранична. Колкото позволява правилника, толкова се разпростират и специалистите по аеродинамика.
Вчера екипа на BMW Sauber F1 представи във Валенсия поредната новост. Нос, с приличащи на рога на елен окончания. Целта му е да се подобри потока към задната част на колата. Хайдфелд направи само няколко обиколки с този нос след което се върна към конвенционалния.
Общо германецът направи 80 обиколки през вчерашния ден, като с резултата си от 1:13,779 минути, той се нареди едва на 11 място. Според немския вестник Bild обаче Хайдфелд е карал с доста гориво и това е причина за резултатите му. Информацията бе неофициално потвърдена и от отбора, от където описаха деня като доста продуктивен.