Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Това е най-трудната ми година

Хайдфелд: Това е най-трудната ми година

20
0

Ник Хайдфелд вярва, че 2008 година е била „най-трудната” кампания през цялата му кариера в моторните спортове. 31-годишният германец прекара първите си години във Формула Форд, Формула 3 и Формула 3000, а през почти 10-те години във Формула 1 е карал за по-слаби тимове като Прост и Джордан.

И въпреки подиумите и най-бързите обиколки през тази година(да не говорим и за подновения договор за 2009 година) Хайдфелд често има проблеми да кара с темпото на своя съотборник в BMW Заубер, Роберт Кубица.

„По отношение на това, което успях да извлека от колата, то това определено е най-трудната ми година” – казва германецът.

„Не само във Формула 1, а и в цялата ми кариера в моторните спортове. Не помня някога да съм имал подобни проблеми, както тази година” – допълва Хайдфелд.

Проблемите на германеца до голяма степен дойдоха от квалификациите, в които той е бил само четири пъти (от 17 квалификации) по-бърз от Кубица.

„Имам най-добрата кола, която някога е била на мое разположение. Но просто тази година не успявам да извлека всичко от нея. Разбира се, това е нервиращо.”