Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: В Корея най-важно ще е асфалтът да издържи

Хайдфелд: В Корея най-важно ще е асфалтът да издържи

34
0
Ник Хайдфелд

След наистина чудесното си представяне в Япония и най-доброто си класиране за сезона досега тимът на Заубер се подготвя вече за Гран при на Корея, като и двамата пилоти на отбора Камуи Кобаяши и Ник Хайдфелд очакват с нетърпение предизвикателството на новата писта Йеонгам.

– След надпреварата на Сузука съм още по-мотивиран – бе категоричен японецът. – След старта там останах в Токио, докато дойде време да летя за Южна Корея. Имах няколко промоционални събития и срещи, но и време да си почина, да поспортувам и да се подготвя за следващото състезание. Обичам меко време през зимата, а и беше по-добре да остана в тази часова зона, отколкото да летя обратно за Европа. Досега никога не съм бил в Южна Корея. На някои от трасетата досега други пилоти са имали предимство заради това, че ги познават. Този път ситуацията е еднаква за всички – допълни Камуи.

За разлика от него Ник Хайдфелд вече е бил в страната – преди два години, за да проведе демонстрация с тогавашния болид на BMW Заубер. Йеонгам обаче не съществуваше и той кара по улиците на Сеул и в град Гуанг-жу в провинция Джеоланам, където се намира новото трасе.

– Пистата е далеч от столицата, така че уикендът ще започне с няколкочасово шофиране, а това не винаги е приятно след дълъг полет. В момента едва ли някой е съвсем наясно какво да очаква. Крайно съм любопитен да видя и конфигурацията, и останалата инфраструктура! От пилотска гледна точка най-важното нещо ще е асфалтът да издържи. Ако последният слой е положен твърде скоро, то може да има сериозни проблеми. Но истинско мнение ще мога да дам едва след като съм карал там. Като цяло приветствам присъединяването на нови трасета, защото те ни дават съвсем различно предизвикателство – обясни немският състезател.