Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Валенсия е страхотна

Хайдфелд: Валенсия е страхотна

40
0

Пилотът на BMW Заубер Ник Хайдфелд каза, че изобщо не се притеснява да кара по непознатото за него трасе по улиците на Валенсия,на което ще се проведе Гран при на Европа другата седмица. Всъщност наскоро германецът бе казал, че приветства всякакви нови писти в календара.

„Винаги ми е харесвало, когато в календара идва нова писта. И определено ми е интересно да изпробвам Валенсия. Ще бъде автентично улично трасе дотолкова, доколкото ще караме през центъра на града – за разлика от трасетата в Мелбърн и Монреал. По отношение на предизвикателствата си Валенсия по-скоро ще напомня повече на Гран при на Монако. Валенсия много ми харесва, като съм я посещавал няколко пъти. Освен това правим често тестове на редовната писта, а и сме показвали нашите болиди по улиците на града. Първите няколко метра в чисто нова кола са винаги нещо специално.”

„По-рано тази година изкарах със семейството си няколко дни във Валенсия. Изкарахме страхотно, ходихме на плаж, а в центъра на града има сухо корито на река, където има естествени паркове и игрища. Беше много хубаво, особено за деца. Валенсия е страхотно място и за пазаруване и ядене. Освен това ми харесва много контрастът между историческата и футуристичната част. Очаквам с нетърпение уикенда.”