Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайфелд е по-бавен от Кобаяши заради по-слабите си двигатели

Хайфелд е по-бавен от Кобаяши заради по-слабите си двигатели

37
0
Ник Хайдфелд

Откакто замени Педро де ла Роса в тима на Заубер, Ник Хайдфелд постоянно е побеждаван от своя съотборник Камуи Кобаяши. Естествено една от причините е, че Хайдфелд все пак не бе участвал в състезание от доста време, но според германецът основния проблем е друг.

Той заяви наскоро, че нивата на двигателите в неговия автомобил са занижени, за да може те да бъдат запазени до края на сезона и съответно той да не получи наказание заради използването на девети.

„Интересното е, че аз винаги съм карал със същите аеродинамични настройки, като Камуи. Но що се отнася до двигателите, аз може би съм в по-неизгодна позиция. Тимът загуби 3 от позволените 8 двигателя за моята кола този сезон, а за да е още по-зле, това се случи в началната фаза на шампионата, когато те все още бяха свежи.

Затова останалите двигатели трябваше да покрият доста повече километри от предвиденото и това за съжаление доведе до загуба на мощност заради факта, че се кара със стари двигатели и това е и причината моята кола да е по-бавна при ускорение и максимална скорост“, написа германецът в своя официален уебсайт.