Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайме Алгерсуари: Нямахме късмет с избора на гуми

Хайме Алгерсуари: Нямахме късмет с избора на гуми

60
0
Хайме Алгерсуари

Пилотите на Торо Росо изразиха разочарованието си след квалификацията за Гран При на Великобритания, която ги нареди на 18 и 19 позиция на стартовата решетка. Хайме Алгерсуари и Себастиан Буеми не успяха да прескочат първата фаза на квалификацията, след като дъждът им попречи да използват по-меката съставка на гумите Пирели и да постигнат по-добро класиране.

Нямахме късмет, а също направихме малка грешка – трябваше да сложим меките гуми по-рано, тъй като те дават около две секунди в сравнение с твърдите, така че не показахме пълния си потенциал. Въпреки класирането, има и позитиви за нас – събрахме ценна информация в случай, че състезанието утре е на мокра писта. Имаме добра идея как се държат твърдите гуми в дълъг стинт, така че класиране в зоната на точките не е невъзможно„, сподели Алгерсуари.

Другият пилот на Торо Росо, Себастиан Буеми, също посочи неочаквания дъжд в края на първата част от квалификацията като основна причина за слабото представяне на отбора. „От друга страна, имаме доста комплекти нови гуми, така че да се надяваме на суха писта утре. Добрият старт е ключов, защото, въпреки системата DRS, изпреварванията ще бъдат трудни„, допълни Буеми.