Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен убеден, че Мик Шумахер скоро ще е в F1

Хакинен убеден, че Мик Шумахер скоро ще е в F1

2551
0

Мика Хакинен е убеден, че Мик Шумахер скоро ще си намери място във Формула 1. Двукратният световен шампион отбеляза в своя колонка за Унибет, че това ще е специален момент както за спорта, така и за цялото семейство Шумахер.

„Беше чудесно да видя Мик зад волана на Ферари F2004 на баща му в демонстрация (на пистата Муджело). Това ми напомни колко прекрасно звучаха двигателите V10 и невероятния успех, постигнат от Михаел с тази кола, както и другите, с които спечели пет титли.“

„Радвам се да видя, че кариерата на Мик върви добре. В момента води в шампионата на Формула 2 и съм убеден, че ще намери място във Формула 1 много скоро. Когато това се случи, ще е специален момент за него, семейство Шумахер и Формула 1“, сподели Хакинен

21-годишният Мик Шумахер води в генералното класиране на Формула 2 със 161 точки пред Калъм Илот (153) и Кристиан Лундгаард (145). Смята се, че може да влезе във Формула 1 с екипа на Алфа Ромео. По време на уикенда на Муджело Матия Биното каза, че от Ферари ще дадат шанс на младежа да кара в свободни тренировки.

Бившият F1 пилот Герхард Бергер също вярва, че синът на седемкратния световен шампион е готов за следващата стъпка.

„За мен е важно да видя дали един пилот се колебае. Дали се бори за титла с главата си и с упоритост, дори в крайна сметка да остане втори. Виждам това в Мик, баща му също притежаваше тези качества“, обясни австриецът.

Самият Шумахер младши сподели, че е било страхотно да кара колата на баща си на Муджело

Демонстрацията бе част от събитията, с които Ферари отбеляза своята Гран при №1000 във Формула 1.

„Това е великолепен автомобил и според мен е един от най-добрите в историята на F1. А да го карам на писта като Муджело, където F2004 е направил толкова много обиколки, направи момента още по-специален за мен. Просто изумително. Звукът, аеропритискането, управлението – всичко е страхотно. Мисля, че демонстрацията означаваше много и за механиците, които са работили с баща ми преди 16 години. Благодарен съм на Ферари, че получих тази възможност“, каза той.