Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен вероятно ще се оттегли от F1 след сезон 2015 г.

Райконен вероятно ще се оттегли от F1 след сезон 2015 г.

86
0
Кими Райконен

Кими Райконен смята, че ще се оттегли от Формула 1 след изтичане на настоящия си договор с Ферари, който е до края на 2015 г. Това заяви световният шампион за 2007 г. днес на пистата Силвърстоун, където този уикенд ще се проведе Гран при на Великобритания.

Финландецът сподели, че не мисли да подписва нов контракт след изтичането на настоящия.

Ще карам до края на договора си и вероятно след това ще спра. Смятам, че така ще се случат нещата – заяви Райконен.

Кими напусна Формула 1 в края на 2009 г. и две години кара в световния рали шампионат. Върна се в Гран при с Лотус през 2012-та, като бе с тима от Енстън почти до края на миналия сезон. След това се върна във Ферари, с които спечели титлата си през 2007 г.

Сезон 2014 г. обаче не върви особено добре за Райконен. Той е едва 12-ти в генералното подреждане при пилотите след осем старта със само 19 точки. Най-доброто му класиране е седмо място (в Австралия и Испания).

В същото време Райконен заяви отново, че съжалява, задето на F1 пилотите не е позволено да се състезават и в други категории – паралелно със задълженията си в Гран при. Той обаче не е сигурен какво ще прави след оттеглянето си от спорта:

Още не знам. Пробвал съм много неща и смятам, че няма нищо лошо от време на време да правиш нещо различно от Формула 1. Според мен това само може да помогне. Винаги може да учиш, ако караш в друга дисциплина. Проблемът е, че отборите се страхуват да не се нараниш. В миналото, при предишния ми престой във Ферари, ме пускаха на някои ралита и това ми помагаше. Според мен би било чудесно – не само за нас, а и за зрители, за всички останали, да ни видят и в други серии.