Начало Избрани Хакинен: Норис е на едно ниво с Верстапен, Льоклер и Сайнц

Хакинен: Норис е на едно ниво с Верстапен, Льоклер и Сайнц

1942
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Мика Хакинен вярва, че Ландо Норис безспорно е сред най-големите млади таланти в F1. Двукратният световен шампион смята, че 23-годишният състезател е на едно ниво на представяне с Макс Верстапен, Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

Норис започна петия си сезон в F1. Британецът очакваше най-накрая да запише първата си победа в световния шампионат през 2023 г. За съжаление обаче надеждите на Норис започнаха да се изпаряват още след края на първото състезание за годината. В него британецът финишира далеч от зоната на точките заради проблеми с надеждността ма болида MCL60.

Норис е смятан за един от най-талантливите пилоти в спорта. Досега британецът така и не разполага с автомобил, достоен за таланта му. Въпреки този факт мнозина анализатори са на мнение, че на този етап от кариерата си той трябва да се бори за победи и титли. Разбира се, това няма как да се случи с тазгодишния автомобил на Макларън, който изостава сериозно от тези на Ред Бул, Ферари, Мерцедес и дори Астън Мартин.

Хакинен не крие, че е много впечатлен от представянето на Норис. Финландецът е категоричен, че той е на едно ниво на представяне с топ пилоти като Макс Верстапен, Шарл Льоклер и Карлос Сайнц

„Ландо е много бърз пилот. Той е постигнал много и постоянно записа убедителни резултати, макар да не разполага с толкова силен автомобил“, сподели Хакинен.

„Норис е на едно ниво с Верстапен, Льоклер и Сайнц. Няма съмнение, че той супер талантлив и притежава невероятна скорост“, добави двукратният световен шампион.

Норис има договор с Макларън до края на 2025 г. Младият британецът продължава да вярва в успеха на екипа от Уокинг и е убеден, че в някакъв момент в недалечното бъдеще ще бъде реален претендент за победи и подиуми.

Хакинен предполага, че чакането на Норис ще се окаже доста по-дълго от очакваното. По принцип Макларън трябва да използва новия въздушен тунел от юни тази година. Въпреки това се очаква да минат още няколко сезона преди отборът от Уокинг пренесе на пистата резултатите, постигнати от новото съоръжение.

„Не мисля, че в Макларън имат толкова големи очаквания за тази година. Всички в тима знаят, че техният развоен отдел, както и техните спонсори и партньори са технологични гиганти от световна класа. Да, Макларън има тяхната подкрепа, но все пак знае, че не е напълно готов да се бори за челни позиции. Очаква се това да се случи след поне 2-3 години.“

„Макларън има сериозно развитие в дългосрочен план и имат добри партньори. Както казах, може да има някакви положителни резултати тази година. Въпреки това мисля, че истинското им представяне ще се види чак след няколко години“, добави Мика Хакинен.