Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен се притеснява за Верстапен: На това ниво той не може да...

Хакинен се притеснява за Верстапен: На това ниво той не може да си позволи повече подобни провали

6222
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Мика Хакинен размишлява върху различната съдба на Шарл Льоклер и Макс Верстапен в Гран при на Австралия. Бившият пилот на Лотус и Макларън изрази опасенията си за перспективите на Макс Верстапен в световния шампионат, след като нидерландецът претърпя още една механична повреда в Мелбърн.

Верстапен записа второто си отпадане от общо три старта за сезон 2022 в F1. Пилотът на Ред Бул бе принуден да отбие встрани от пистата в 39-татаа от общо 58 обиколки на пистата Албърт парк. 

В същото време Шарл Льоклер стигна безпроблемно до победата. Състезателят на Ферари увеличи преднината си на върха в класирането за световния шампионат на 34 точки пред Джордж Ръсел. Хакинен признава, че пилотът от Монако е бил в идеална ситуация, а автомобилът на Скудерията е работил точно както той е искал.

Има какво да се научи от това състезание“, написа Хакинен в рубриката си за Unibet.

Шарл Льоклер имаше пълен контрол над състезанието. След това каза, че автомобилът е бил много силен. Той използва добре гумите си и показа наистина стабилно представяне.“

„Всеки един топ пилот иска само едно нещо. Това е автомобил, който е бърз от старта до финала и реагира на всички негови действия.“

Верстапен няма да бъде щастлив

Льоклер очевидно е в добра позиция, тъй като продължава да се бори за титлата. Хакинен признава, че същото не може да се каже за Верстапен.

Финландецът признава, че последните проблеми с надеждността на Ред Бул не са приемливи, когато отборът за титлата в световния шампионат.

Важното е, че Шарл взе две победи и едно второ място от тези първи три Гран при. Междувременно Макс Верстапен има една победа и две отпадания“, коментира Хакинен.

„На това ниво той не може да си позволи повече подобни провали. Световният шампион определено не е щастлив в този момент.“

Верстапен определи отпадането си в Мелбърн катодоста разочароващо и неприемливо.“ Неговият съотборник Серхио Перес, който също отпадна от Гран при на Бахрейн заради механичен проблем, призна, че в Мелбърн екипът от Милтън Кийнс е сбъркал фундаментално някои неща.