Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен се съмнява, че Ред Бул ще успее с Хонда

Хакинен се съмнява, че Ред Бул ще успее с Хонда

3396
0
Ред Бул-Хонда
Верстапен по време на 3-ия ден от тестовете, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Двукратният шампион във F1 Мика Хакинен се съмнява, че партньорството между Ред Бул и Хонда ще бъде успешно. През тази година японският концерн ще доставя двигатели и за големия отбор на „биковете“.

Агрегатите показаха сериозен напредък като надеждност и мощност в колите на Торо Росо миналия сезон. Според Хакинен обаче прогресът на Хонда няма да е достатъчен, за да даде възможност на Ред Бул да се бори за титлите.

„Първото нещо, което си помислих беше, че това партньорство няма да проработи, каза Мика. – Имам големи съмнения, че нещата ще се получат. В Хонда имат пълната заводска подкрепа на концерна и това им носи много увереност в успеха. Но те минаха през много труден път в годините с Макларън.

Сега вече са в позиция да покажат по-добро представяне и повече мощност. Но наистина не мисля, че ще са на нивото на Ферари или Мерцедес като конски сили. А ако не разполагате с достатъчно мощност на правите, е трудно да изпреварвате.“

Според Хакинен в Ред Бул дори може да съжаляват, че са се разделили с Рено и са преминали към Хонда: „Гледайки резултатите на Рено от тестовете и какво са постигнали, смятам, че ще са много силни. Дали Ред Бул взеха правилното решение? Ще е интересно да видим.“

Мика Хакинен