Начало Списание Хакинен за Шумахер, Сена и Денис

Хакинен за Шумахер, Сена и Денис

ClubS1, брой 221/ноември 2018

249
0

Петата титла на Люис Хамилтън стана повод за множество прогнози за спечелване от британеца на поне още две корони в следващите години и достигане до рекорда на Михаел Шумахер от 7. Люис направи наистина изключителен сезон и спечели с кола, която най-малкото не бе така по-добра от тази на съперниците, както показват данните от анализа на състезателното темпо, които решихме да публикуваме в този брой. Той се намира наистина във великолепна форма, а Мерцедес разполагат с тим и ресурси, които едва ли ще загубят лесно и през следващата година, колкото и правилата да се променят (това е обект на друг материал в този брой) едва ли лесно ще се предадат.

Що се отнася до фамилията Шумахер то тя отново е в центъра на вниманието след като Мик 19-годишният син на Михаел спечели шампионата във Формула 3 и този успех е тема на друг специален коментар в този брой. Шумахер бе неотменима тема и в разговора ни с най-големия му съперник – Мика Хакинен. С финландеца имахме прекрасна възможност да говорим и той ни върна към едни от най-силните години в модерната история на Формула 1.Срещата с него бе по време на представяне на нови гуми Нокиан, с нови технологии, които винаги са били част от важните теми в Club S1.

За куп други нови технологии пък ви разказваме в материалите за цяла група нови автомобили като Пежо 508, Ауди Q8, Хонда CR-V и Волво V60. В ралита след 5 години пауза легендарният Себастиен Льоб отново спечели, а у нас за първи в историята в рали България не се записа за участие нито един чуждестранен екипаж! Този факт сам по себе си е многозначителен и тъжен.