Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Halo може да причини проблеми на завоя Червената вода, смята Магнусен

Halo може да причини проблеми на завоя Червената вода, смята Магнусен

40
0

Новият защитен елемент на кокпита halo е грозен, отегчителен, разсейващ и може да причини проблеми за пилотите на завои като „Червената вода” на пистата Спа в Белгия. Това смята пилотът на Хаас Кевин Магнусен.

Мнението на състезателите за ореола, който стана задължителен от този сезон, като цяло е доста противоречиво, като някои са против неговото използване, а други го защитават и смятат, че има смисъл от него.

„Halo е отегчаващ, грозен, каза датчанинът. – Трудно е да влезеш в колата и да излезеш от нея заради него. Трудно е да сложиш волана и да го свалиш. Когато влезеш в завой, всичко е наред, защото гледаш на ляво или надясно от подпорния елемент в средата. И не е проблем да видиш завоя.

Но устройството разсейва очите ти когато сменяш посоката, като например в шиканите, и трябва да местиш погледа си спрямо опората отпред. Освен това ако следваш някой на завоя Червената вода, няма да можеш да видиш ако той допусне грешка и се завърти. Няма да знаеш дали се е ударил в стената или не.”

Магнусен заяви още, че положението може да е същото и на завой 1 в Остин, където също има голяма промяна на височината. Според него въведения в Индикар аероекран като защита на пилота изглежда доста по-добре визуално, но той лично не е фен и на това устройство.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter