Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Halo няма влияние върху карането, а ни помага, смята Райконен

Halo няма влияние върху карането, а ни помага, смята Райконен

22
0
Кими Райконен

Кими Райконен смята, че предпазният ореол няма влияние върху карането на пилотите след първия кръг от сезона за Гран при на Австралия. Halo стана задължително устройство за този сезон, като бе прието с негативизъм от феновете и голяма част от пилотите.

Според Райконен обаче то няма негативно влияние върху карането на пилотите и върху битките между състезателите на пистата, като около него само се е вдигнал много шум, без основателна причина.

„Такива са правилата сега, каза Кими. – Не мисля, че заради halo има разлика по отношение на карането. Изглежда различно, но хората свикнаха с него много бързо. Всяка година имаме нови правила и колите изглеждат различно. Това е странно, но не променя пилотирането.“

Райконен смята, че дори в Австралия ореолът е помагал на пилотите, като на него лично слънцето не му е блестяло отгоре именно заради предпазния елемент, който е блокирал слънчевите лъчи.

Другият пилот на Ферари Себастиан Фетел каза, че от halo пилотите получават положителни неща, защото те сега имат по-голяма сигурност. „Може би хората не харесват как изглежда, но ореолът може да направи разликата някой ден за един от нас. В състезанието нямах проблеми с него“, каза Фетел.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter