Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамашима: До момента в Монако е по-хладно от обикновено

Хамашима: До момента в Монако е по-хладно от обикновено

47
0

С гуми супер софт ще стартира в Гран при на Монако пилотите на първите 10 места на стартовата решетка. Това е меката смес, предоставена от Бриджстоун на отборите от Формула 1 за уикенда в Монте Карло и с нея Марк Уебър спечели шести пореден полпозишън за Ред Бул. Единствено той и съотборникът му Себастиан Фетел печелят квалификации от началото на година.

– Днес трябваше преди всичко да разберем какви са точните условия на трасето, тъй като вчера не се провеждаше нищо на пистата – коментира директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Сутринта бе доста хладно, загряването и на двата типа отнемаше повече време. В квалификацията правенето на чиста обиколка бе много трудно. Но независимо от това какво се случваше, загретите до оптимална работна температура гуми работеха наистина добре. Марк Уебър бе много бърз и постижението му е нов рекорд за полпозишън.

Според Хамашима ще е интересно кой точно момент ще изберат състезателите в топ 10 за спиране в бокса. В Монако изпреварванията са почти невъзможни – в по-голяма степен, отколкото на която и да е друга писта.

– Позицията на трасето преди и след питовете ще е от особено голямо значение. Състезателите в челото няма да искат да ги задържат противници или изостанали коли, така че могат да спрат в бокса в опит да го предотвратят. Ще искат също така чисто излизане. Температурата на асфалта ще е от голямо значение, тъй като до момента е по-хладно от обичайното. Пазенето на супер софт в началото ще е жизненоважно за развитието на надпреварата. Много интересно ще е да се наблюдават стратегията и прогресът на Фернандо Алонсо – допълни Хамашима.