Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън искал £40 млн. заплата, Волф бил готов да му даде £20...

Хамилтън искал £40 млн. заплата, Волф бил готов да му даде £20 млн., Люис отрича (обновена)

2145
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън държал на повишение на заплатата си в Мерцедес, за да подпише нов договор, твърди британският таблоид Дейли Мейл. Според информацията шесткратният световен шампион държал на увеличение до 40 милиона британски паунда ($50 млн.) и щял да изложи исканията си пред Тото Волф през идващите седмици. Спортният директор на Мерцедес обаче бил готов да му даде половината – £20 млн. Настоящият контракт на шесткратния световен шампион му носи около £32 млн. годишно.

Въпросът за изтичащите договори на Хамилтън и Валтери Ботас бе засегнат по време на пресконференцията на шефовете на отбори в петък.

Волф заяви, че не се е виждал със състезателите си много през последните месеци, но са поддържали разговор

„С пилотите ни си имаме доверие. Може да се каже, че във Формула 1 това не означава много, но в нашия тим има значение. Мисля, че ще предприемем следващите стъпки скоро, но не искам да поставям каквито и да са срокове, тъй като не желая всеки състезателен уикенд да отговарям на въпроса защо договорите не са сключени. Не е спешно. Всички искаме да го свършим и когато моментът е подходящ, ще го обявим“, каза Волф.

Освен че гони увеличение на парите, Хамилтън искал и поне 2-годишен контракт. Шефът на Ферари Матия Биното обаче вече цитира предизвиканите от пандемията от коронавируса промени като основна причина, наложи премисляне позицията на Скудерията относно Себастиан Фетел. Предполага се, че в Мерцедес ще имат същото становище, особено като се имат предвид затрудненията в автомобилната индустрия.

Формула 1 въвежда и ограничения на бюджетите от 2021 г. Заплатите на пилотите не влизат в тях. Смята се обаче, че концернът от Щутгарт няма да е склонен да плаща на Хамилтън сума, възлизаща на над 30% от разрешените годишни харчове. Догодина те ще са малко над 116 милиона британски лири ($145 млн.).

Тази сутрин Хамилтън публикува в профила си в Инстаграм изявление, с което отрича, че иска толкова пари от Мерцедес.

„Добро утро. Медиите продължават да пишат за договор и изисквания от моя страна, а аз дори не съм говорил с Тото още. Няма искания, разговорът дори не е започнал. Така че моля спрете да си измисляте глупости“, написа Люис.