Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: 6-и е брилянтен резултат при такава позиция на грида

Хамилтън: 6-и е брилянтен резултат при такава позиция на грида

43
0

6-и и 8-и финишираха Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, след като стартираха от 20-а и 17-а позиция на грида в Гран при на Малайзия.

– Направих великолепен старт, влязох от вътрешната страна и задминах много коли в първата обиколка. Успях да поддържам високо темпо в немалка част от надпреварата още с първия си комплект гуми, като за малко не изпреварих Себастиан [Фетел] след неговото спиране. Накрая опитах да задмина Адриан [Сутил], но той излизаше чисто от кривите и просто бе твърде бърз на правите – коментира Хамилтън.

Според него шести е брилянтен резултат с оглед на мястото му в дъното на стартовата решетка в началото.

– Като цяло съм доволен – не можех да искам повече. Трябва да извлечем позитивното и да продължим напред – допълни Люис.

Далеч не толкова добър старт направи Бътън, излязъл от външната страна на първия завой и изостанал.

– След това открих, че управлението е трудно с меките гуми – нямах сцепление в задната част във високоскоростните части. Не можех да изпреварвам, губех много време, така че рискувах и спрях рано. Наваксах доста места, но карах с твърдите гуми толкова дълго, че едва удържах накрая коли, които бяха с по две секунди по-бързи от мен. Битката с Фернандо [Алонсо] беше страхотна, докато двигателят му не изпуши – разясни световният шампион за 2009 г.