Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън адаптирал стила си към гумите

Хамилтън адаптирал стила си към гумите

52
0
Макларън,предно крило

Люис Хамилтън заяви, че е променил доста стила си от времето, когато карането му износваше прекалено много гумите на прочутия осми завой на пистата край Истанбул, където в неделя ще се проведе четвърти кръг от шампионата във Формула 1. Поради тази причина англичанинът не се притеснява, че ще трябва да прави повече спирания в бокса от съперниците си, но че като цяло и самата им работа зависи в огромна степен от качествата на колата и ще бъде много трудно, ако и тази година само автомобилите на Ред Бул могат да преминат сложната крива на пълна газ.

На днешната пресконференция преди началото на тренировките на Истанбул парк Люис бе категоричен, че Ред Бул вероятно ще продължат да бъдат пред останалите, но както и в Китай шансът е в прецизното използване на възможностите.

В Китай не спечелихме, защото имахме най-бързата кола или нещо такова. Успяхме, защото стратегията ни бе много добра и се справихме по възможно най-правилния начин.

Световният шампион за 2008 г.бе категоричен, че в крайна сметка тактиката би могла да помогне отново при студеното време, което се очертава този уикенд, но като цяло най-бързата кола е спечелила първите два старта и почти е взела третия, така че независимо от времето ще е трудно за него и Макларън, срещу много острата конкуренция не само на фаворитите от Ред Бул, но и от страна на Ферари и Рено.

Руският пилот на френския тим Виталий Петров допълни от своя страна, че предизвикателството този сезон не е просто в различните стратегии, но и в това, че решения трябва да се взимат за много по-кратко време.