Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Би било страхотно да видим Райконен в Ред Бул

Хамилтън: Би било страхотно да видим Райконен в Ред Бул

59
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън явно смята, че Кими Райконен трябва да се възползва от шанса и да отиде в Ред Бул през следващия сезон.

Марк Уебър обяви, че си тръгва от Формула 1 в края на настоящия сезон, за да се присъедини към програмата за Льо Ман на Порше. Това означава, че единият кокпит в шампионския тим се освобождава и Райконен е смятан за фаворит за мястото. От Милтън Кийнс няколко пъти поясниха, че няма да бързат с решението, както и че ще разгледат не само кандидатурата на Кими, а и тези на Даниел Рикиардо (който е фаворит на съветника на тима Хелмут Марко) и Жан-Ерик Верн.

Хамилтън е поредният човек от падока, дал мнението си по въпроса какво би трябвало да направи световният шампион за 2007 г.

Би било наистина страхотно да видим Кими в Ред Бул. Определено би притиснал [Себастиан] Фетел. Кими е невероятен пилот – всички знаят това. Би било интересно да наблюдаваме какво може да стори с един по-добър автомобил – заяви състезателят на Мерцедес, цитиран от британския вестник Сън.

Самият Люис не се чувства напълно комфортно в своя F1 W04 и този сезон на моменти отстъпва от съотборника си Нико Розберг. Във временното генерално класиране все пак англичанинът е на по-предна позиция – той е четвърти с 99 точки, докато колегата му (въпреки двете си победи) е шести с 84. Фернандо Алонсо обаче никак не е изненадан, че Нико успява в определени надпревари да надделее над съекипника си:

– Видяхме го как победи Михаел [Шумахер] през последните няколко години. Това не се случи заради факта, че Михаел е забравил как се кара, а тъй като Нико свърши фантастична работа. Сега става дори още по-добър.