Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Битката тук ще е оспорвана

Хамилтън: Битката тук ще е оспорвана

30
0
Люис Хамилтън,Макларън

Макларън със сигурност иска да продължи серията си от три поредни победи и в Гран при на Сингапур. И през двете тренировки днес се видя ясно, че британците смятат да дадат сериозен отпор на Ред Бул и Ферари. Люис Хамилтън изостана с по-малко от 0,1 сек в първата сесия от Себастиян Фетел, а във втората завърши на пета позиция, но отново показа добра форма.

“Днес денят протече нормално”, обясни Хамилтън. “Колата е много добра, нашите момчета отново са свършили чудесно своята работа. Тук усещането е съвсем различно от Монца, но това е нормално, защото там карахме с минимални нива на притискане. Въпреки това трасето тук доставя много удоволствие и е приятно да се кара смалко дрифт в завоите. Балансът, който намерихме днес е много добър, но ще трябва да го развием още. Нямаме особени проблеми.

Мислех, че скоростта ми в дълги серии от обиколки не е особено добра, но нашите хора ми сигнализираха, че всъщност всичко е наред. Тук обикновено имаме проблеми със задните гуми, защото бързо прегряват. Работим върху това. Освен всичко останало смятам да подобрим още скоростта си за състезанието, но за момента се справяме прилично. Утре ще трябва да работим за настройките за квалификацията. Надяваме се това да помогне и за настройките за състезанието.

По всичко изглежда, че Ред Бул и Ферари ще са най-сериозните ни съперници тук. Но ние се чувстваме уверени. Дженсън също бе много бърз, както разбира се и Фернандо. Себастиян изглежда ще е много силен тук. Но борбата ще бъде напрегната.

Впечатленията от гумите са положителни. При подобни температури винаги е трудно при дългите серии от обиколки. Утре трасето ще е по-добро, което означава, че износването ще намалее.”