Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Благодаря на всички от екипа на Мерцедес

Хамилтън: Благодаря на всички от екипа на Мерцедес

1664
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън спечели Гран при на Испания в F1. Пилотът на Мерцедес стартира от полпозишън и бе изпреварен от Верстапен на първи завой. Въпреки това световният шампион успя да победи пилота на Ред Бул благодарение на перфектната си стратегия с две спирания в бокса. По този начин Люис записа пета поредна победа на Каталуния и трета за настоящия сезон.

„Просто чаках удобния момент да атакувам. Толкова време бях зад Макс и не знаех дали гумите ми ще издържат до края. Въпреки това успях да победя. Трябваше да наваксам повече от 20 секунди, нo стратегията на отбора проработи перфектно и така спечелихме състезанието“, сподели Хамилтън.

„Знаех, че стратегия с едно спиране в бокса няма да проработи. Темпото ни бе много добро и затова решихме да пробваме различно решение спрямо нашите съперници. Състезанието мина перфектно за мен. В момента съм в отлична форма. Благодаря на всички членове на тима. Без тях нямаше да постигна този невероятен успех“, обясни Люис Хамилтън.

Неговият съотборник Валтери Ботас завърши на трета позиция. Финландецът бе изпреварен от Шарл Льоклер на старта, но успя да го прескочи след спиранията в бокса и да запише още един подиум.

„Състезанието бе трудно за мен. Загубих позиция от Льоклер и дълго време не можах да го изпревари. Това ми коства шанса за победа. Темпото ми бе много добро и съм малко разочарован, че не съм по-напред в класирането. Въпреки това спечелихме ценни точки в шампионата при конструкторите“, заяви Ботас.