Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Да водиш битки е далеч по-забавно от това да тръгнеш пръв...

Хамилтън: Да водиш битки е далеч по-забавно от това да тръгнеш пръв и да се откъснеш. Предпочитам борбата

3224
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън предпочита да си пробива път в колоната, заяви самият пилот, след като в Гран при на Италия трябваше да стори точно това от предпоследното място на стартовата решетка. Пилотът на Мерцедес бе един от многото със санкции за смяна на компоненти в задвижващите системи.

„Да се бориш в колоната е хиляда пъти по-забавно. В началото като започнах да се състезавам картингът ми беше стар, целият очукан и изкривен. Постоянно стартирах някъде от дъното със стари гуми. И това винаги ми е носело огромна радост.“

„Да водиш битки е далеч по-забавно от това да тръгнеш пръв и да се откъснеш. Различно предизвикателство. Но аз лично предпочитам борбата. Битката с всеки един от пилотите бе страхотно удоволствие, както и да си пробивам път в колоната“, заяви Хамилтън

„Когато печелиш, усещането е различно. Чувстваш гордост за всички. А аз обичам идеята за прогрес. На Монца се чувствах все едно се катеря по стълба. Напредъкът е чудесно нещо.“

Досега Хамилтън имаше поне една победа във всеки сезон от кариерата си във Формула 1. 2022 г. може да е първата, през която седемкратният световен шампион да не спечели нито едно състезание. Той самият твърди, че това не го вълнува особено.

„Благодарен съм, че от 2007-ма досега всяка година сме имали възможност да печелим. Вярвам, че ще имаме шанс и този сезон – има още няколко надпревари. Това определено е голямата цел: да се върнем в челото и да се борим за лидерството. Представа нямам къде колата ни ще върви. На Зандвоорт например темпото ни беше изненада и напълно неочаквано, че поведението бе толкова различно и по-добро в сравнение с предходната седмица (на Спа)“, допълни Хамилтън.

По време на уикенда в Италия англичанинът коментира и взаимоотношенията си с президента на ФИА Мохамед бин Сулайем

Хамилтън отдавна рядко критикува администрирането на състезанията, но тази година имаше сблъсък с рейс контрола по отношение носенето на бижута по време на състезание. Неявяването му на миналогодишната гала на федерацията също бе нарушение, но то остана без ясно определена санкция.

„Тази роля не е лесна за когото и да е. Отнема време човек да се напасне към поста, да изгради връзки и да въведе промени. В момента всички от асоциацията на пилотите сме обединени и се стараем да помогнем да направим състезанията по-добри. Искаме да съдействаме на ФИА и Мохамед е много открит с нас в това отношение. Ще продължим да работим в тази посока. Поддържаме връзка, доста разговаряме и той е много, много решителен – бивш пилот е“, каза още Хамилтън.