Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън дарява $500 000 в помощ на огнеборците в Австралия

Хамилтън дарява $500 000 в помощ на огнеборците в Австралия

1094
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън обяви, че ще дари 500 000 долара за подкрепа на пожарната служба и благотворителните организации с хуманно отношение към животните, борещи се с огромните пожари в Австралия.

Шесткратният шампион каза, че не може да помогне на място, но скърби за беззащитните животни, за които се смята, че са загинали при пожарите. Те обхванаха цяла Австралия от септември 2019 г.

Досега са загинали 27 души, включително трима доброволци-пожарникари. Изгорели са над 6,3 милиона хектара гори и растителност, над 2000 жилища и над 3000 административни и стопански постройки.

„Дълбоко ме натъжава това, че над 1 милиард животни в Австралия са загинали от болезнена смърт, без да имат шанс, не по тяхна вина“, написа Хамилтън.

„Любовта ми към животните не е тайна. Не мога да не скърбя за беззащитните същества, за които се смята, че са умрели досега. Това тласка някои видове към изчезване.

Имам късмета да посещавам Австралия често и от първа ръка знам колко красива е страната. Продължавай да се бориш Австралия! Прекарах известно време в разговори с хора там, които работят, и съм изпълнен с възхищение от всичко, което правят. “

Шефът на организаторите на Гран при на Австралия Андрю Уестакот пък отхвърли спекулациите, че състезанието може да не се състои заради пожарите. Последните информации са, че в столицата Канбера, която е на 600 км от Мелбърн, качеството на въздуха е най-лошо в целия свят.

„Мелбърн не е засегнат от пожарите, тъй като е много на изток. Поне на 200-300 километра“, каза Уестакот. „Наистина въздухът е много лош, но до времето на събитието след два месеца очаквам това да се оправи.“