Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Днес просто не бе моят ден

Хамилтън: Днес просто не бе моят ден

48
0

Люис Хамилтън определено бе разочарован, след като стартът му от първа позиция днес доведе едва до последното място на подиума. Той загуби позиция още на старта, където бе изпреварен от съотборника си Дженсън Бътън, а в последствие при вторите спирания в бокса и излизането на колата за сигурност, това направи и Себастиян Фетел.

Още в началото на състезанието Бътън успя да натрупа преднина от 10 секунди пред съотборника си, което бе трудно за разбиране от Хамилтън.

„Наистина не знам, каква е причината“, обясни Хамилтън. „Първо имах шокиращ старт и от там започнаха всичките ми проблеми. Със сигурност надпреварата бе тежка за мен, но искам да поздравя Дженсън, който се справи чудесно. Щеше да е прекрасно да постигнем двойна победа, но днес просто не бе добър ден за мен.“

Британецът определи постижението си като не особено добро и обяви, че ще направи всичко възможно, да се покаже в по-добра светлина следващата неделя в Малайзия.

„Третото място е добро, но предвид спечелването на квалификацията очаквах повече. Ще трябва да анализираме данните, да се разтоваря и да насоча мислите си към следващите състезания. В шампионата е нужно постоянство и развитие и смятам да се съсредоточа върху това.“