Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Дори с отворен DRS разликата не се променяше

Хамилтън: Дори с отворен DRS разликата не се променяше

4402
0
Люис Хамилтън
Моментът, в който Хамилтън изпусна първия шикан и загуби 2-ото място, снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Монца

Люис Хамилтън заяви, че превъзходството на Шарл Льоклер на правите е било наистина шокиращо в днешното състезание на Монца. Според него в Мерцедес трябва да намерят решение, за да се противопоставят в оставащите 7 състезания, колкото и на различни писти да са те.

„Направо не е за вярване колко голямо бе предимството им. Дори с отворен DRS дистанцията се запазваше и не можех да го изпреваря“, описа ситуацията Хамилтън. Той обясни, че по-меките гуми медиум също би трябвало да му дадат предимство.

„Сутринта на последното ни събиране попитах за вариант с хард. Но ми обясниха, че те са прекалено бавни и нямаме шанс с тях“, коментира петкратният шампион възможността и той да използва твърди гуми както Льоклер, за да не стига до срива в медиума, който го принуди са сбърка и го остави трети.

„Натисках колкото можех, но Шарл свърши фантастична работа днес“, отново похвали съперника си Хамилтън, както направи и преди седмица на Спа.

Той коментира и събитията на Роджия, като на въпрос на британски колега, че за подобно нещо миналата година Макс Верстапен е бил наказан, Хамилтън заяви, че в прилагането на правилата трябва да има последователност и постоянство и в отношението му към Шарл нищо не се променя.

Люис добави, че очевидно има правила, които днес не са били приложени. И на няколко пъти той е трябвало да избягва удар. Но такова е било състезанието днес.

Валтери Ботас от своя страна заяви, че докато има математически шанс за титлата ще се бори за спечелването й. И че днес е бил най-близо до успеха, но за седми път в кариерата си остана втори на Монца.