Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън доволен, че излезе начело в генералното класиране

Хамилтън доволен, че излезе начело в генералното класиране

35
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън (Макларън) поведе във временното генерално класиране във Формула 1 след третото си място в Гран при на Китай. Още през зимата англичанинът заяви, че ще се съсредоточи върху това да е възможно най-постоянен в представянето си през 2012 г. Класирането на пистата до Шанхай бе третият пореден подиум за него в трите старта от началото на сезона.

От дълго време не съм бил начело в шампионата. Усещането е хубаво. Няма обаче да приемам ситуацията за даденост. Ще продължа напред – това е целта ми. Щеше ми се да имам повече точки, може би победа или две, но сега водим в подреждането при конструкторите и състезателното ни темпо е чудесно – коментира Хамилтън.

Пилотът бе начело в първенството за последно след Гран при на Белгия през 2010 г. Сега води с две точки пред съотборника си Дженсън Бътън, а Фернандо Алонсо е трети (на 6 пункта от него).

Хамилтън все още е доста предпазлив в реакциите си след надпреварите, особено като се има предвид фактът, че в Австралия и Малайзия взе полпозишъните, но не и победите. В Китай се появи друга спънка – наказание за смяна на скоростна кутия (5 места назад на стартовата решетка).

Сигурен съм, че ако бях стартирал от челото, щях сериозно да притисна Нико [Розберг] – заяви Люис. – Надявам се в следващия старт да няма санкции и да водим хубава битка.

И той, и Бътън бяха с по три питстопа и направиха наистина много изпреварвания на пистата.

Фантастична надпревара за феновете – момчетата изпълниха толкова задминавания – заяви шефът на тима Мартин Уитмарш. – Не доминираме в шампионата, но за щастие никой не е твърде напред. през този сезон ще трябва да се съсредоточим върху това да не допускаме грешки и да изпреварваме на трасето.