Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън доволен от началото на тестовете въпреки катастрофата

Хамилтън доволен от началото на тестовете въпреки катастрофата

30
0
Мерцедес F1 W05

Сутринта екипът на Мерцедес представи своята кола за новия сезон и малко по-късно Люис Хамилтън имаше възможност да направи първите си обиколки с W05. Денят обаче не завърши по най-добрия начин за британеца, който катастрофира след проблем с предното крило. Въпреки това впечатленията на Хамилтън бяха позитивни.

„За мен това е изключително позитивен старт на изпитанията, след като ние бяхме първата кола на пистата и направихме добро количество обиколки“, изрази радостта си във Facebook Хамилтън. „Другите отбори правеха по една-две обиколки, и то часове, след като ние вече бяхме на пистата. Така че да започнем работата по своята програма без особени проблеми бе много окуражаващо.

Колата се чувства доста добре, особено като се има предвид, че се намираме на толкова ранен етап от развитието си. Така че като цяло можем да определим деня като позитивен.

Разбира се за съжаление не го завършихме по начина, по който бихме желали. Приключихме по-рано от желаното, но всички работиха усърдно и изглежда без особени усилия записахме достатъчно километри, повече от всички останали. Ще успеем да наваксаме изгубеното време и смятам, че е по-добре подобно нещо да се случи тук, а не в Мелбърн. Наистина съм горд от представянето на тима и за това, което успяхме да постигнем до тук. Ще продължим да натискаме с всички сили.“