Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Доволен съм, като се има предвид къде бяхме; Ръсел опитал различна...

Хамилтън: Доволен съм, като се има предвид къде бяхме; Ръсел опитал различна процедура за загряване на гумите

7106
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се класираха пети и девети в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Пилотите на Мерцедес демонстрираха напредък в поведението на болидите си F1 W13, но не успяха да разрешиха проблемите, които ги преследват още от предсезонните тестове.

„Съвсем искрено съм наистина доволен от днешния ден, като се има предвид къде бяхме през последните седмици. При проблемите, които имаме с колата, тя е лек кошмар за каране“, коментира Хамилтън след квалификацията

„Продължихме да се трудим, продължихме да работим и се гордея, че всички са настроени положително. Момчетата пред нас са в друга лига. Аз съм доволен къде сме ние. Не е предна редица, но ще правим подобрения и ще сторим всичко по силите си утре.

Ръсел обясни, че е опитал различна процедура за загряване на гумите, която обаче не се получила според очакванията му

„Пробвах нещо различно – имахме само един комплект гуми. Натиснах сериозно в загряващата си обиколка и като стигнах първи завой в бързата просто нямах сцепление“, разясни Ръсел.

„Бях със секунда по-бавен, отколкото в Q2, а очаквах да съм с около 2 сек по-бърз. Жалко. По принцип съм доволен, че опитах нещо, а и е лесно да се критикува в ретроспекция. Наясно сме, че не сме в желаната позиция – девето място е далеч по-назад от възможностите на колата. Правим всичко възможно, за да се върнем напред и да се борим с Ферари-тата и Ред Бул-ите. Не е идеално, но състезанието е утре.“

„Чувствам се сякаш правим една стъпка напред и две назад. Имаме усещане за прогрес и после се появяват същите проблеми. Трудно е едновременно да решим всичко. Това е положението в момента. Искаме да се борим за победи и ще сторим всичко възможно, за да го постигнем“, допълни Джордж.

Тото Волф каза, че класирането на Ръсел е в резултат на инструкция от страна на отбора да натисне повече в загряващата си обиколка.

„Мисля, че трябва да сме реалисти – в момента сме трети по скорост на грида. Люис го показа. Що се отнася до Джордж, то вероятно ние го подведохме при финалното му излизане. Посъветвахме го да натисне по-сериозно и загуби енергията на новите гуми“, каза Волф.