Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е окуражен, въпреки проблемите в първата обиколка вчера

Хамилтън е окуражен, въпреки проблемите в първата обиколка вчера

43
0

Въпреки няколкото модификации по своя МР4-24, които му помогнаха да се класира пети на старта в Германия, Люис Хамилтън загуби всичко на първия завой, когато излезе от пистата след спукана гума при контакт с победителя Марк Уебър и в крайна сметка финишира 18-ти.

„Това определено не бе резултатът, на който се надявахме преди състезанието. Имахме толкова окуражителни резултати в тренировките и квалификацията и мислех, че мога да постигна добър резултат за мен и тима, но явно не е било писано.

Трябва обаче да погледнем и от позитивната страна на нещата. Ако бяхме дошли на Нюрбургринг и бяхме установили, че подобренията ни не носят никакъв резултат, това щеше да е голямо разочарование за всички, но доколкото видяхме, с тях има голяма разлика в автомобила и се надяваме, че в Унгария ще можем да оползотворим потенциала им“, обясни британецът в личния си уебсайт.

Според него тимът най-накрая е направил сериозна стъпка в решаването на проблема с аеродинамичното притискане на автомобила.

„За пръв път тази година наистина почувствах, че имам в ръцете си болид, който мога да контролирам, а не болид, който ме контролира. Вярвам, че всички са окуражени, облекчени, радостни и позитивно настроени, поради факта, че тежката работа във фабриката започва да дава резултати, изразени в по-доброто ни представяне на пистата“, добави Хамилтън, който в момента има само 9 точки след 9 изминали състезания.