Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Една от най-добрите ми квалификации

Хамилтън: Една от най-добрите ми квалификации

64
0
Люис Хамилтън,Макларън

Люис Хамилтън постигна днес 150 пол позишън за екипа на Макларън. Не само този юбилей обаче бе повод за огромната радост на англичанина. Той просто отвя конкурентите си в последната част на квалификацията, оставяйки втория на 0,5 сек зад себе си.

„Това бе фантастична сесия за мен“, радваше се Хамилтън. „Може би е една от най-добрите в кариерата ми.“

Явно бе, че новите детайли на Макларън, тествани на Муджело са подобрили значително представянето на колата.

„Искам да благодаря на всички във фабриката, защото направиха един изключителен нов пакет, който функционира фантастично.“

Англичанинът смята, че е добре подготвен за състезанието и по отношение на гумите.

„Внимавахме много за баланса ни с твърдите гуми, защото тази смес ще е по-добрата за състезанието. Тя със сигурност ще издържа много повече време от меката. Ще стартираме така или иначе с меките, които са в добро състояние.

Стартът и състезанието ще са много напрегнати, защото в близост до мен има наистина добри пилоти. Радостно е да видим Пастор и Уилямс толкова напред. Радвам се също и за бившия си съотборник, Фернандо Алонсо. Надявам се, че ще направим добро шоу за феновете.

Не знам какво стана с Дженсън. Но не трябва да го подценяваме, защото той е особено силен в състезанията и е доста бърз. Нямам съмнения, че ще успее да си проправи място напред.“