Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън готов да заложи, че Фетел ще спечели и оставащите 4 старта

Хамилтън готов да заложи, че Фетел ще спечели и оставащите 4 старта

27
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е готов да заложи, че Себастиан Фетел ще спечели и оставащите четири надпревари от настоящия сезон във Формула 1. Трикратният световен шампион взе пети пореден успех в Япония, като преди това бе пръв в Белгия, Италия, Сингапур и Корея. Немският пилот на Ред Бул е начело в генералното класиране с 297 точки – 90 повече от Фернандо Алонсо (Ферари).

Ако (Фетел) няма някакви проблеми с издръжливостта, то съм готов да заложа пари – заяви Хамилтън при споменаването на един от най-старите рекорди в спорта.

Става дума за поредицата от девет поредни победи, постигната от Алберто Аскари през 1952-1953 г. Рекордът за най-много успехи в един сезон принадлежи на Михаел Шумахер – 13 през 2004 г. Фетел изравни второто по сила постижение на седемкратния световен шампион – 11 първи места в една състезателна година. Себастиан го постигна през 2011 г., а сънародникът му – през 2002-ра.

Самият Фетел настоява, че най-много го вълнува моментът, когато пресича пръв финала, а не подобряването на рекорди.

Аз обичам надпреварите. Мечтаех за F1, когато бях малък, но никога – честно – никога не съм си представял, че един ден ще карам една от тези коли. Първият път, когато тествах, беше… Марк [Уебър] кара сутринта, а аз следобед. След първите няколко обиколки си помислих: „Добре, това е за истински мъже, а не за мен”. След това свикнах и вече исках повече. Няколко години по-късно Ред Бул ми дадоха шанс да карам за Торо Росо. Невероятно е какво се случи през последните сезони, но нищо не се е променило в начина, по който обичам състезанията, предизвикателствата. Все още съм нервен, когато се събудя в неделя, още се вълнувам, излизайки на стартовата решетка и напрегнат, гледайки напред към надпреварата. Мисля, че трябва да си позволиш да се насладиш на момента, тъй като се смятам за истински късметлия да съм едно от тези 22-24 момчета във Формула 1 – обясни Фетел на Сузука.

Хамилтън от своя страна не се надява особено на успех до края на сезона.

Спряхме да развиваме колата си, а Ред Бул са далеч напред. (Победа) няма да се случи, но може да вземем добри точки, както и – мисля – да се качим пак на подиума. Смятам, че сме в състояние да си върнем втората позиция в шампионата при конструкторите – добави англичанинът.