Начало Избрани Хамилтън: Хората обичат да казват, че между мен и Макс има някаква...

Хамилтън: Хората обичат да казват, че между мен и Макс има някаква вражда

2173
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън заяви, че различни хора и медии обичат да казват, че има вражда между него и Макс Верстапен. Пилотът на Мерцедес призна, че изпитва уважение към своя съперник въпреки всички събития, която се случиха през последните години.

Верстапен и Хамилтън водеха интензивна битка за титлата през 2021 г. Двамата имаха няколко инцидента помежду си. Най-запомнящите се от тях бяха в Силвърстоун и Монца. В крайна сметка 25-годишният състезател триумфира в тогавашната Гран при на Абу Даби и спечели първата си световна титла.

Миналата година двамата имаха оспорван двубой в Бразилия. Тогава Верстапен атакува Хамилтън в състезанието на пистата Интерлагос. В крайна сметка нито един от двамата не отстъпи на завоя Сена S, което доведе до контакт и наказание за пилота на Ред Бул. През останалата част от кампанията двамата световни шампиони рядко се движеха един до друг заради изоставането на болида на Мерцедес.

Хамилтън заяви, че се е чувствал като „мишена“ заради поредния контакт с Верстапен. Въпреки това британецът заяви, че уважава състезателя на Ред Бул. В допълнение той отхвърли твърденията, че има вражда между него и Верстапен.

„Хората обичат да казват, че между мен и Макс има някаква вражда. Всъщност аз наистина го уважавам“, каза Хамилтън пред официалното списание на F1.

Седемкратният световен шампион все пак каза, че може би Макс не изпитва абсолютно същото уважение към него.

„Той е много по-млад, така че може би има някакъв проблем с мен. Но аз само предполагам това нещо и не съм сигурен, че е така. Все пак не мога да говоря от негово име“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън разсея всякаква идея за спор между него и Макс. 38-годишният състезател заяви, че не изпитва неприязън към Верстапен след случилото се в Гран при на Абу Даби 2021.

„Той направи всичко, което трябваше да направи през 2021-ва. В този случай защо аз да имам проблем с него? Той се представяше и постигаше резултати всеки уикенд. Това е нещо, което никой не може да му отнеме.“

Хамилтън се присъедини към клуба на състезателите, които имат повече от 300 Гран при зад гърба си. Освен британеца, тук „членуват“ още Рубенс Барикело, Кими Райконен, Дженсън Бътън и Михаел Шумахер. Пилотът на Мерцедес заяви, че не се притеснява от факта, че нито един от неговите колеги не са печелили надпревара след като са преминали границата от 300 старта в F1.

„Никога не е имало пилот, който е бил като мен“, обясни Хамилтън.

Малцина се съмняват, че Хамилтън ще се завърне на най-високото стъпало на подиума ако Мерцедес успее да създаде бърз автомобил. Британецът може би дори ще има възможността да се бори за рекордна осма титла и да си върне на Верстапен заради загубената титла през 2021 г. Пилотът на Мерцедес наскоро заяви, че с удоволствие би се оттеглил от спорта като световен шампион.

„Искахме да отвърнем на удара след сезон 2021. Именно от това идваше нашият огромен стремеж“, каза Хамилтън.

„Но миналата година нещата бяха различни. В един момент си помислих: „Боже, с този автомобил наистина не мога да се боря за титлата. Ако мога да кажа нещо за сезон 2022, то е факта, че като отбор станахме много по-издръжливи и решителни“, завърши Люис Хамилтън.

Днешният ден е наистина специален за Хамилтън и Мерцедес тъй като се навършват 10 години от първия официален работен ден на британеца в Бракли.