Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън няма да обсъждат подхода си към първия завой утре

Хамилтън и Бътън няма да обсъждат подхода си към първия завой утре

18
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън и Дженсън Бътън няма да обсъждат подхода си към първия завой след старта на Гран при на Италия.

Двамата пилоти на Макларън окупираха първа редица на грида на пистата Монца и ще водят битка помежду си за лидерството при изгасването на семафорите утре. Те обаче нямат намерение да обсъждат евентуалните си тактики. Хамилтън заяви, че просто ще се състезава. Съекипникът му допълни, че няма значение кой е до теб, а и според него така или иначе не можеш да планираш първия завой.

– Поздравления за целия отбор – работихме по настройките и се справихме, въпреки че уикендът ни досега не бе лек. В края на Q3 направих полуприлична обиколка. Като че ли в тренировките нещата вървяха по-добре. В тях направих значително по-добри турове, но не мога да се оплаквам сега. Не мислех, че обиколката ми е достатъчно добра, тъй като пред мен вървяха Кими Райконен и двете Ферари-та. Не подобрих времето си, но крайният резултат е този. Колкото повече караш на Монца пък, толкова повече оценяваш пистата – каза още Люис.

За Хамилтън присъствието на съотборника му до него на първа редица е нито добра, нито лоша новина, но е шанс отборът да вземе максимум точки от надпреварата.

– Първа редица на стартовата решетка е фантастично постижение за отбора. Аз съм сравнително доволен от собственото ми постижение. В петък опитахме някои неща с автомобила, които не проработиха и това бе причината за определени грижи вчера следобед. Днес болидът бе далеч по-добър. Не бе точно нестабилен в квалификацията, но се движи далеч повече, отколкото на други трасета. Това трасе просто е уникално и карането тук в голяма степен ми напомня за картинга – коментира от своя страна Бътън.

Световният шампион за 2009 г. прояви и чувството си за хумор, когато бе запитан дали има повече мотивация да се бори заради вероятността да не е в един и същи отбор с Хамилтън догодина.

– Къде отивам? Съжалявам, за първи път чувам за това – отговори Бътън.