Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън смятат, че ще се борят за предни позиции

Хамилтън и Бътън смятат, че ще се борят за предни позиции

44
0
Дженсън Бътън

Люис Хамилтън заяви, че е доволен от потенциала на автомобила си, показан в петъчните тренировки за Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън бе пръв и в двете сесии и сподели, че не е имал проблеми, въпреки че следобед в определен момент усещаше вибрации и шум в колата.

Беше наистина позитивен ден и съм много, много щастлив. Тръгнахме в правилната посока, като направихме някои промени. Иначе Ред Бул изглеждат много бързи, както и Лотус, и Ферари. Така че не се чувстваме прекалено удобно – обясни Хамилтън. – Усещането в колата днес бе чудесно, но квалификацията е нещо напълно различно. Не се съмнявам, че когато дойде време за нея утре, Фернандо [Алонсо] изведнъж ще стане половин секунда по-бърз, както и Ред Бул внезапно ще са със значително по-висока скорост.

Съотборникът му Дженсън Бътън също опита различни реглажи в следобедната сесия в сравнение със сутрешните си настройки. Той обаче не остана толкова доволен, колкото Хамилтън.

Днес следобед изпробвахме някои неща с колата, които не мисля, че бяха успешни. Ще се върнем към предходния вариант – заяви той. – Би трябвало да се борим за първите позиции, но фактът, че днес бяхме бързи не означава автоматично първа редица. Смятам, че и квалификацията, и надпреварата ще са много оспорвани. Всичко опира до намирането на перфектния баланс – такъв, какъвто бе моят в първата тренировка. Квалификацията пък е важна, но не в крайна степен. Ще има изпреварвания, особено в DRS-зоната.

И Бътън отбеляза скоростта на Лотус, които смята за наистина сериозни съперници, особено ако е по-топло:

Мисля, че Лотус са бързи. Според мен Кими [Райконен] не събра най-добрите си сектори в един тур, а въпреки това бе с второ време. При по-горещо време Лотус-ите определено ще излязат напред – винаги така ставаше в надпреварите до момента. В Бахрейн например бяха много силни.