Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Галерия: Себастиан Фетел и каските му през 2011 г.

Галерия: Себастиан Фетел и каските му през 2011 г.

118
0
Гран при на Австралия

Двукратният световен шампион Себастиан Фетел не се слави като най-суеверния пилот сред колегите си във Формула 1. Тази година обаче имаше нова каска за почти всяко състезание и повечето от тях бяха с някакво символично значение. Състезателят на Ред Бул използваше шлемовете като платно, върху което изразяваше чувства и признателност към различни хора. Затова и колекцията е толкова интересна и обръщаме внимание към използваните от Фетел каски тази година.

В началото на сезона Себастиан сменяше дизайна, но едва в Монако демонстрира по-специално отношение. За Великобритания целият му екип се озова на каската – като благодарност от шампиона към хората, без които не би могъл да печели надпревари. В родината си заложи на цветовете на немското знаме. В Сингапур шлемът бе бял заради това, че стартът там е нощен (като контраст).

Като повечето си колеги, шампионът отдаде почит на хората в Япония заради природните бедствия там от началото на годината. Изписаният на каската символ бе kizuna и означава връзка или приятелство. Немският състезател обясни, че се надява хората да продължават да са заедно, защото така преодоляват и най-големите препятствия.

Бялата каска от Сингапур пък се превърна в черна за Абу Даби, какъвто по принцип е основният цвят на базата на Араи. Рисунката отгоре представляваше идеята за деня от изгряването на слънцето до залеза му, тъй като на Яс Марина надпреварата се провежда привечер и завършва по тъмно.

За последния старт на 2011 г., през която Фетел стана най-младият двукратен световен шампион в историята и подобри рекорда за най-много полпозишъни в един сезон, каската пак е нова. Тя отново е посветена на механиците след деветте изнурителни месеца работа, довели до толкова много успехи. В дизайна са вплетени секси бразилски танцьорка на самба, има две златни звезди – символи на короните му, а най-отгоре е изписано Cheers Maz. Значението/идентичността на човека бяха запазени в тайна от екипа – разкрито бе единствено, че надписът е свързан с екипа за питстоповете и тяхната роля за спечелването на двата шампионата.