Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Мерцедес изключително доволни след третия ден

Хамилтън и Мерцедес изключително доволни след третия ден

31
0
Мерцедес F1 W05

Новият Мерцедес W05 продължава да върви като по часовник. След като във втория ден от тестовете Нико Розберг направи 97 обиколки, то в третия Люис Хамилтън 274 км без особени проблеми. Британският пилот показа, че неговият екип действително е еталон за надеждност в първите изпълнени за мнозина с проблеми дни. С постижението си от 1:23.952 мин. Хамилтън не успя да постигне най-добро време, но въпреки това бе сред пилотите в челото.

Изоставането с 0,7 сек от времето на новака Кевин Магнусен изглежда не притеснява особено световния шампион от 2008 г.

„Наистина е впечатляващо това, което нашия отбор успя да постигне“, заяви Хамилтън след третия ден. „Още от първия ден показахме впечатляваща надеждност и в момента сме наистина доволни от постигнатото.

Действително имахме проблеми с предното крило, но веднага успяхме да овладеем нещата. Това показва голямата сила на нашия отбор. Момчетата работиха наистина сериозно и това се вижда от постигнатото на пистата. Все още имаме обаче сериозни задачи пред нас.

През следващите дни и в следващите тестове може да се случи всичко. Трябва просто да правим крачка след крачка. Смятахме, че Ред Бул ще успеят да направят обиколки поне колкото нас, при всичките им успехи. Но те явно имат проблеми. Това само показва колко бързо могат да се обърнат нещата. Това, че ние успяхме отново да направим почти пълна състезателна дистанция е много позитивно за нас.“