Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Меси си поделиха наградата Лауреус

Хамилтън и Меси си поделиха наградата Лауреус

1001
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Световният шампион в F1 Люис Хамилтън и звездата на футболния Барселона Лионел Меси си поделиха наградата Лауреус за спортист на годината. За пръв път двама си поделиха приза, след като събраха равен брой гласове.

В миналото призът е печелен и от други пилоти във Формула 1 – Михаел Шумахер и Себастиан Фетел. Хамилтън получи наградата си от прочутия бивш мениджър на английския Арсенал Арсен Венгер.

Меси, който не присъства на церемонията в Берлин, е и първият състезател от отборен спорт, който е отличен с наградата. Той също така за първи път печели приза, като досега бе номиниран общо 5 пъти.

Хамилтън получава наградата си от Арсен Венгер, снимка: Мерцедес

През миналата година Хамилтън спечели 6-ата си титла във Формула 1, а Меси шестата си “Златна топка“. При жените за втора поредна година приза спечели американската гимнастичка Симон Байлс. Тя е първата в историята с 5 световни титли в многобоя.

„Благодаря на Лауреус за тази невероятна награда, написа Хамилтън. – Само като си помисля, че името ми ще попадне сред легендите на спорта, които са спечелили този приз преди мен, е наистина смиряващо. Благодаря ви отново.“