Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Шумахер изясняват ситуацията в последния завой

Хамилтън и Шумахер изясняват ситуацията в последния завой

71
0
Люис Хамилтън

Поредната първа позиция на Себастиан Фетел (Ред Бул) в тазгодишния шампионат на Формула 1 не предизвика толкова интерес, колкото странната ситуация, при която Люис Хамилтън намали в края на квалификацията и не направи последна бърза обиколка. Заради това пилотът на Макларън остана с постижението от първата си серия и е трети в подреждането.

Чувствах, че мога да подобря времето си с няколко десети от секундата. Смятах, че мога да се боря с най-бързите, но ситуацията в последния завой бе доста опасна с Марк [Уебър] от едната страна и Михаел [Шумахер] от другата. Погледнах в огледалото и видях, че Марк се вмъкна отвътре. След това не виждах Михаел, но той ме задмина и едва не катастрофирах. Беше доста опасно. Затова загубих – бе първият коментар на Хамилтън след края на сесията.

В споменатата от него конфигурация става дума за момента, когато трябваше да започнат последните квалификационни опити. Австралиецът мина от вътрешната страна и започна обиколката си. Седемкратният световен шампион бе принуден да пресече завоя и заедно с англичанина не успяха да стартират тур.

Обадихме се на Люис да не намалява и да не пуска толкова коли покрай себе си. За съжаление се получи сбутване в последния завой и изтърва шанса за още една обиколка – бе обяснението на шефа на Макларън Мартин Уитмарш.

Не особено доброто настроение на пилота му на пресконференцията след квалификацията показваше, че ситуацията е била неочаквана и явно никой не се справи съвсем добре с нея.

Уебър намали, защото имаше нещо пред него, след това Хамилтън ме избута на тревата и въобще всичко бе крайно странно – заяви от своя страна Шумахер пред телевизионните камери.